Ploumen: Buitenlandse bedrijven zorgen voor binnenlandse banen

  • Gemaakt op maandag 26 november 2012 13:49

Cijfers laten zien dat buitenlandse bedrijven voor binnenlandse banen zorgen. Dat stelt minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking vanuit Brazilië waar zij op handelsmissie is.

 ‘Bedrijven die zich het afgelopen jaar in Nederland hebben gevestigd, brachten bijna 5.000 banen met zich mee. Dit jaar stopt de teller naar verwachting op hetzelfde niveau.’

De minister zei dit naar aanleiding van de officiële opening van het Braziliaanse kantoor van de Netherlands Foreign Investment Agency (het 21e van het NFIA) door Prins Willem Alexander. Nederland is een aantrekkelijk vestigingsland en het NFIA draagt dat in groeimarkt Brazilië uit onder investeerders.

Al tijdens de onderzoeks- en opstartperiode de afgelopen twee jaar heeft het NFIA grote bedrijven als olieproducent Petrobras en foodbedrijf Gelnex naar Nederland gehaald.
Het Nederlandse vestigingsbeleid, de strategische ligging in Europa, de haven van Rotterdam en Schiphol, maar ook de hoogopgeleide Engels sprekende bevolking en de sociale stabiliteit spelen daarbij een belangrijke rol.

Nederland telt 8.000 buitenlandse ondernemingen die samen zorgen voor 17% van de banen en 30% van de investeringen in research & development.

Laatste Nieuws

Stel een Specifieke Vraag